Det viktigaste inför jakten

16 maj 2020
patrick pettersson

Vissa påstår att jakt är en materialsport medans andra påstår att helt andra faktorer är avgörande. Oavsett vad så underlättar bra material och rätt utrustning jakten. För att lyckas inom Jakt krävs så klart ett bra gevär. Men annan utrustning som rätt kläder är också avgörande. Står man och fryser eller är obekväm tappar man lätt koncentrationen och det är inget man vill göra som jägare. Koncentration och tålamod är nämligen jägarens viktigaste egenskaper. Som tur är utvecklas ständigt teknologin även inom jakt. Idag finns mängder med material och kläder som underlättar jakten och gör det till en fröjd att jaga.

 

Kläder med inbyggda värmare

En jägare tvingas ofta stå eller sitta på en och samma plats under en längre tid. Att sitta i ett vakttorn och spana kan utgöra en hel dag för en jägare. Därför är det extra viktigt att ha rätt sorts kläder så man inte fryser. Idag är det populärt med kläder som har inbyggda värmare. Värmarna går att reglera genom knappar och är laddningsbara. Det behöver alltså inte längre vara kallt att vänta på älgen. Både byxor, jacka, strumpor och vantar finns med värmare. Sköna kläder i all ära men vad vore en jägare utan rätt utrustning.

 

Utrustning inför jakten 

Det absolut viktigaste för jägaren är ett bra gevär. Men ett bra gevär för någon annan kan vara helt fel för just en själv. För att hitta ett gevär som passar en så bör man ta kontakt med antingen någon som jagat länge och kan vapen, eller en jaktaffär och prata med personalen. Förutom ett bra gevär så behövs också en riktigt skarp kniv. En kniv används mer än man kan tänka sig i jaktsammanhang och inte bara när ett djur skall skinnas. Därför är det helt klart värt att investera i en riktigt robust jaktkniv, som man kan ha i många år framöver.

 

Fler nyheter